Welkom op: WietVragen.nl, deze website is opgezet om zoveel mogelijk duidelijke antwoorden op vragen over cannabis en coffeeshops te geven.

Hiermee hopen we de staat van de algemene kennis met betrekking tot deze onderwerpen te vergroten.


Hoe lang blijft cannabis/wiet gebruik aantoonbaar ?

+1 stem
474 x bekeken
gevraagd in Justitie / Wetgeving door anoniem

1 Antwoord

0 stemmen


Cannabis is nog heel lang na gebruik aantoonbaar. De werkzame stof THC hoopt zich namelijk op in vetweefsel en komt vervolgens langzaam weer vrij.

Hoe meer THC zich in de loop der tijd in het vet heeft opgehoopt, hoe langer een cannabistest positief zal blijven. Bij mensen die jaren veel geblowd hebben, kan het soms maanden duren voordat de THC niet meer aantoonbaar is.

Dat niet bekend is hoelang drugs in speeksel aantoonbaar is, is niet juist. Dit is al vele jaren bekend, getest en aangetoond voor de meest gebruikte drugssoorten:

AMP (Amfetamine) 24 uur
COC (Cocaïne/Benzoylecgonine) 72 uur
MET (Metamfetamine) 72 uur
OPI / MOR / MOP (Opiaten/Morfine/Heroïne) enkele dagen

THC (Cannabis, Marihuana, Hasj) 14 uur of korter bij gering gebruik

Het afbraakproces van cannabis verschilt per persoon. Per individu verschilt de snelheid van het afbraakmetabolisme. Dit is mede afhankelijk van hoeveel vetweefsel je hebt.

Afhankelijk van de mate van gebruik, is cannabis 5 dagen tot bijna een maand in de urine aantoonbaar. Als iemand sporadisch een beetje cannabis rookt, dan is het na 4,5 dagen al niet meer aantoonbaar. Bij iemand die maanden of jaren vrijwel dagelijks hasj of wiet gebruikt, kan de cannabis langer aantoonbaar zijn in de urine.

Bovendien kan er een vreemde paradox optreden bij mensen die stoppen met blowen. Wanneer ze hun leven beteren, gezonder gaan eten en meer gaan sporten, zullen ze vaak ook afvallen. Daarbij wordt vetweefsel afgebroken en komt THC versneld vrij... Het gevolg: het duurt nog langer voordat de cannabistest negatief wordt.

Als mensen zeggen dat ze gestopt zijn, kunnen ze dat dus meestal niet aantonen. Sterker nog: ze hebben vaak de schijn tegen.

.

beantwoord door MrLunk (7,540 punten)
...